De wereldwijde aandelenmarkten zijn bezig aan een uitstekend beursjaar. De Amerikaanse indices weten daarbij in positieve zin op te vallen. Zo wist de S&P 500 index onlangs nog de magische grens van 3.000 punten te doorbreken. Tevens wist de Dow Jones index tijdens de afgelopen week de grens van 28.000 te slechten. En volgens een belangrijke grafiek kan de beursrally nog wel even aanhouden.

Aan het einde van vorig jaar werden de beurzen geconfronteerd met een forse beursdaling. Diverse indices werden geconfronteerd met een daling van meer dan 20%. Wall Street wist nog net aan een ‘officiële’ Bear Market te ontkomen. Volgens kenners werd Wall Street aan het einde van 2018 geconfronteerd met een ‘mini Bear Market’. Daar is sprake van op het moment dat er sprake is van een beurscorrectie van rond de 20%.

Wall Street beweegt perfect volgens de gemiddelde beursbeweging na een mini Bear Market

Uit onderzoek van Fidelity blijkt dat Wall Street tijdens de afgelopen 25 jaar drie keer eerder geconfronteerd is met een zogenoemde ‘mini Bear Market’. Dat was tijdens de jaren 1994, 1998, 2011. En de gemiddelde beursbeweging na zo’n mini Bear Market is op de bovenstaande grafiek in beeld gebracht (blauwe lijn). Tot nu toe beweegt Wall Street perfect volgens deze gemiddelde beursbeweging.

Mocht de correlatie ook tijdens de komende maanden in stand blijven, dan voorspelt dat veel goeds. In dat geval zou de S&P 500 index tijdens de zomer van 2020 bewegen rond de grens van 3600. En dat betekent vanaf de huidige koers een beursstijging van meer dan 15%.

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS