De meeste momentumaandelen wisten tijdens de afgelopen jaren goede zaken te doen. Door het optimistische beurssentiment investeerde een groot deel van de beleggers in deze groeiaandelen. En een belangrijke grafiek laat zien dat momentumaandelen mogelijk aan de vooravond staan van een nieuwe rally.

Momentumaandelen kunnen ook wel omschreven worden als groeiaandelen. Typerend aan deze aandelen is dat deze aandelen vaak goede zaken weten te doen op het moment dat beleggers optimistisch gestemd zijn. In dat geval valt bijvoorbeeld te denken aan de aandelen Netflix, Amazon en Facebook.

Momentumaandelen staan mogelijk aan de vooravond van een nieuwe rally

Op het moment dat het beurssentiment echter verslechtert, worden de momentumaandelen vaak als eerste uit de portefeuille gehaald. En dat zagen we ook tijdens de laatste maanden van 2018. Tijdens die beursdaling werden de meeste groeiaandelen extra hard geraakt.

Volgens J.C. Parets van All Star Charts ziet de toekomst er weer goed uit voor de momentumaandelen. Zo is op de bovenstaande grafiek te zien dat de Momentum ETF onlangs een belangrijke uitbraak wist te realiseren. En volgens Parets is er op dit moment sprake van een soortgelijke uitbraak zoals aan het einde van 2016 zichtbaar was. En dat wist destijds te leiden tot een nieuwe beursrally bij deze groep aandelen.

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS