Tijdens de afgelopen maand kwam er officieel een einde aan de Bull Market. De stierenmarkt was bijna 11 jaar van kracht. Volgens de markttermen mogen we dus nu zeggen dat er sprake is van een ‘Bear Market’. En een belangrijke grafiek laat zien dat de echte Bear Market mogelijk nog moet aanbreken.

Tijdens de afgelopen handelsweek wisten de wereldwijde beurzen enorm goede zaken te doen. Even leek het er op dat beleggers weer durfden te investeren in aandelen. Tijdens de afgelopen handelsdagen is het sentiment echter weer compleet omgeslagen. Al dagen lang worden de beurzen geconfronteerd met rode beursstanden. En die trend kan nog wel een tijdje gaan standhouden.

Deze grafiek voorspelt onheil voor Wall Street

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Kimble Charting, is het technische plaatje van de S&P 500 index in beeld gebracht. Op deze grafiek is te zien dat de toonaangevende Amerikaanse index tijdens de afgelopen maand afscheid nam van het stijgende trendkanaal. Tevens werd op dat moment de ‘Weekly 200 Moving Average’ doorbroken. En tijdens de afgelopen handelsdagen is zowel de oude steunlijn als de ‘Weekly 200 Moving Average’ getest als nieuwe weerstand. En volgens de wetten van de technische analyse is er op dat moment sprake van een trenddraai.

Simpel gezegd zouden we kunnen stellen dat de beer op dit moment volledig de regie in handen heeft. Het stijgende trendkanaal is neerwaarts doorbroken en de stier lijkt vooralsnog kansloos te zijn. Beleggers moeten zich daarom voorbereiden op een nieuwe beursdaling.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)