Opvallend genoeg wist de goudprijs tijdens het afgelopen kwartaal amper te profiteren van de onrust op de financiële markten. Toch is het gele edelmetaal zeker haar functie als veilige haven niet verloren. De komende tijd zou de goudprijs zelfs in positieve zin kunnen gaan opvallen.

Volgens diverse analisten werden tijdens de afgelopen weken tal van beleggers geconfronteerd met zogenoemde ‘margin calls’. Daar is sprake van als bestaande posities ‘onder water’ komen te staan. Er wordt dan een bericht van de broker ontvangen dat bijstorting benodigd is. En juist dat kan de reden zijn dat de goudprijs amper wist te profiteren van de paniek op de aandelenmarkten.

Beleggers moeten juist nu goud niet uit het oog verliezen

Het technische plaatje bij de goudprijs ziet er nog steeds uitstekend uit. Het lijkt slechts een kwestie van tijd te zijn alvorens de oude top uit 2011 getest wordt. Volgens de mannen van The Felder Report is dit nog maar het begin van de goud Bull Market. Zo is op de bovenstaande grafiek te zien dat de goudprijs in vergelijking met de S&P 500 index enkele magere jaren achter de rug heeft liggen. Onlangs is daar echter grote verandering in gekomen en die trend zou zich de komende jaren kunnen gaan voortzetten.

Met name als de top uit 2011 doorbroken wordt kan het hard gaan bij het gele edelmetaal. De ‘shorters’ op de goudprijs hebben veelal hun ‘stops’ rond die koers liggen. Mocht die top vervolgens doorbroken worden dan worden heel wat ‘shorters’ uitgerookt. Met een exponentiële goudstijging tot gevolg.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!