Op dit moment zijn er maar weinig analisten te vinden die waarschuwen voor een beurscorrectie. Volgens het overgrote deel van de ‘kenners’ beschikken de aandelenmarkten nog steeds over voldoende groeipotentieel. Toch laat een belangrijk grafiek zien dat een koersterugval haast onontkoombaar is.

De zomermaanden staan voor de deur en traditioneel gezien zijn dit stille beursmaanden. Tenminste, als het gaat om het handelsvolume. Tijdens de maanden juli en augustus wordt er namelijk beduidend minder gehandeld dan tijdens de andere maanden van het jaar. Juist door deze lage handelsvolumes kunnen er grote koersbewegingen ontstaan. Zo zijn de aandelenmarkten tijdens de afgelopen jaren tijdens de zomermaanden meermaals geconfronteerd met de nodige schokbewegingen. En dat zou nu opnieuw kunnen gaan gebeuren.

Keert de onrust tijdens de zomermaanden terug?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van NorthmanTrader, is te zien dat de VIX to S&P 500 Ratio is gedaald naar het laagste niveau sinds begin 2020. Dit komt door de afnemende beweeglijkheid van de afgelopen weken en de stijgende beurskoersen. Op de grafiek is te zien dat deze Ratio tijdens de afgelopen jaren drie keer eerder een dergelijke lage notering wist te bereiken. Aan de onderkant van de grafiek is te zien dat de S&P 500 index telkens kort daarna een top wist neer te zetten. In alle gevallen werd de toonaangevende Amerikaanse beurs geconfronteerd met een beurscorrectie. Tijdens de laatste keer (2020) wist dit zelfs te leiden tot een officiële beursdaling.

Deze grafiek laat zien dat er op dit moment sprake is van extreme kalmte op de financiële markten. Daar zou juist tijdens de zomermaanden verandering in kunnen komen. Deze grafiek voorspelt in ieder geval een koersterugval en gezien het verleden lijkt dit onontkoombaar te zijn.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.