Medio maart wisten de wereldwijde beurzen een stevige bodem neer te zetten. Vanaf dat moment gerekend zijn de beurzen in korte tijd stevig in waarde gestegen. Op jaarbasis gemeten noteren de meeste beurzen zelfs weer in het groen. En de kans bestaat dat er in maart een nieuwe lange termijn bodem is neergezet.

Er zijn nog enkele analisten op de beursvloer te vinden die nog steeds denken dat dit slechts een tijdelijke correctie binnen de lange termijn Bear Market betreft. Het overgrote deel van de analisten gelooft echter niet meer in dat scenario. Helemaal nu de meeste wereldwijde beurzen weer nieuwe records laten optekenen. Zij rekenen er op dat de beurzen op dit moment weer in een nieuwe Bull Market gevangen zitten.

Beurzen bewegen binnen een nieuwe Bull Market

Uit onderzoek van All Star Charts blijkt dat de kans erg groot is dat de beurzen op dit moment binnen een nieuwe Bull Market bewegen. Zo is op de bovenstaande grafiek te zien dat in maart het aantal aandelen dat boven haar 200-daagsgemiddelde bewoog wist te dalen onder de 10%. En een dergelijk laag niveau werd ook tijdens de twee voorgaande lange termijn bodems in 2002 en 2009 bereikt.

Op de grafiek van All Star Charts is daarnaast te zien dat inmiddels meer dan 80% van de aandelen binnen de S&P 500 index boven haar 200-daagsgemiddelde beweegt. Die trend is al langer dan 30 dagen gaande en gezien de voorgaande twee bodems kan deze trend nog een langere tijd aanhouden. En dat voorspelt verder stijgende beurskoersen.

3 ongeziene koopjes onder 5 dollar

Deze bedrijven hebben alles in huis om de toekomstige toppers van de beurs te worden.

Download hier jouw gratis gids: 3 ongeziene koopjes onder 5 dollar