Onlangs wist het shortpercentage te dalen naar het laagste niveau sinds het jaar 2000. Dit laat zien dat er nog maar weinig ‘shorters’ op de beursvloer te vinden zijn. Toch is dat percentage inmiddels weer gestaag aan het oplopen en dat kan mogelijk onheil betekenen voor de aandelenmarkten.

Tijdens de afgelopen maanden hebben de ‘shorters’ het niet bepaald gemakkelijk gehad. Dit zijn de beleggers die inspelen op dalende beurskoersen. Het tegendeel werd echter waarheid en als gevolg daarvan is het verlies bij deze shorters stevig opgelopen. Als reactie daarop heeft het overgrote deel van de shortbeleggers onlangs de shortposities moeten sluiten.

Waarschuwt deze grafiek voor een nieuwe beursdaling?

Doordat steeds meer shortbeleggers het beursveld moesten verlaten, wist het shortpercentage bij de S&P 500 index onlangs te dalen naar het laagste niveau sinds het jaar 2000. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Daily Shot, is echter te zien dat dit percentage weer gestaag aan het oplopen is. Mogelijk kan er zelfs een nieuwe ‘bodem’ gezet zijn.

Deze grafiek laat zien dat steeds meer beleggers weer durven in te zetten op dalende beurskoersen. Een dergelijke trend was ook zichtbaar net voor de coronacrash. Destijds wisten de shortbeleggers hun gelijk te halen. Zal dat nu opnieuw het geval zijn?

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)