Het jaar 2018 was een rampzalig beursjaar voor de meeste groeimarkten. Als gevolg van de toegenomen handelsspanningen tussen de VS en China namen beleggers massaal afstand van de groeilanden. En ook dit jaar verliep voor de meeste groeimarkten niet gemakkelijk. Toch zijn de groeilanden op dit moment heel belangrijk voor de beursrally.

Tijdens de afgelopen handelsweken keerde een deel van de beleggers weer terug naar de groeimarkten. Nu China en de VS dicht bij een handelsakkoord zijn, durven steeds meer beleggers weer een investering in groeimarkten aan. In tegenstelling tot Wall Street noteren de groeimarkten niet rond hun recordhoogten. Wat dat betreft lijken de groeimarkten dus nog over het nodige groeipotentieel te beschikken.

Groeimarkten ondersteunen de huidige beursrally

Voor Wall Street en de andere beurzen is het van groot belang dat de groeimarkten meedoen aan de beursrally. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van McClellan, het belang van de groeilanden in beeld gebracht. In het verleden ondersteunde de Emerging Markets ETF meermaals de beursrally bij de S&P 500 index niet, en dat wist destijds telkens te leiden tot een beurscorrectie.

Het positieve is dat de Emerging Markets ETF onlangs afstand wist te nemen van de weerstandslijn. Eenzelfde beweging was ook zichtbaar aan het begin van dit jaar. En ook toen wist dit zowel bij de S&P 500 index als bij de Emerging Markets ETF te leiden tot een forse beursstijging.

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS