De analisten van Goldman Sachs lieten aan het begin van dit jaar weten dat ze een slotkoers voor de S&P 500 index voorzagen van 4.900 punten. Gezien de koers van begin dit jaar was dat niet een vreemde voorspelling. Ondanks de beurszwakte van de afgelopen weken ziet het analistenteam geen reden om de prognose naar beneden toe bij te stellen. Volgens hen kunnen beleggers juist profiteren van de huidige koerszwakte.

De wereld van vandaag de dag ziet er compleet anders uit dan de wereld van begin dit jaar. Rusland is in oorlog met Oekraïne en dit heeft geleid tot een tweedeling in de wereld. Als gevolg van de toegenomen geopolitieke spanningen in de wereld, moesten de beurzen ook stevig terrein inleveren. de Amerikaanse beurzen wisten daarbij beduidend beter te blijven liggen dan de Europese beurzen.

Goldman Sachs rekent nog steeds op stijgende beurskoersen

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Goldman Sachs, is te zien dat de Amerikaanse zakenbank aan het einde van dit jaar nog steeds rekent op een slotkoers van 4.900 punten bij de S&P 500 index. Volgens de analisten ziet het onderliggende winstplaatje er nog steeds indrukwekkend uit en de verwachting is dat de gemiddelde winst per aandeel zal uitkomen op $ 226.

Volgens Goldman Sachs overschatten beleggers mogelijk de gevolgen van de huidige oorlog. De effecten hiervan zitten volgens hen tevens al verdisconteerd in de huidige beurskoersen. Mocht de voorspelling van de zakenbank uitkomen, dan zal dit resulteren in het nodige potentieel voor de Amerikaanse beurs. Vanaf het huidige niveau gerekend zou dat immers een beursstijging van ruim 12% betekenen.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar