Steeds meer beleggers keren langzaam maar zeker terug naar de goud- en zilvermarkt. Dit heeft alles te maken met de indrukwekkende prestatie van de edelmetalen. Zo wisten de goud- en zilverprijs twee maanden geleden een stevige bodem neer te zetten en op dit moment noteren ze aan het hoogste niveau sinds het begin van dit jaar. Toch blijven diverse goud- en zilvermijnaandelen nog achter in deze feestvreugde.

Het jaar 2020 mag gerust gezien worden als de wederopstanding van de edelmetalen. Tijdens het afgelopen jaar lieten de edelmetalen nog maar een keer zien dat ze uitstekend kunnen fungeren als veilige haven. En ondanks aanhoudende prijsrally op de aandelenmarkten wisten de edelmetalen tijdens de afgelopen weken ook goede zaken te doen.

Beleggers kunnen niet om de goud- en zilvermarkt heen

Volgens de analisten van Crescat Capital LLC is er op dit moment zelfs sprake van een indrukwekkende uitbraak binnen de goud- en zilvermarkt. Zo is op de bovenstaande grafiek te zien dat de Philadelphia Gold and Silver Index versus de S&P 500 index onlangs wist uit te breken. En daarmee kan er een vervolg gegeven worden aan de outperformance waar al sinds het jaar 2018 sprake van is. Deze Philadelphia Gold and Silver Index bestaat uit 30 toonaangevende edelmetaalmijnbedrijven.

Deze grafiek laat duidelijk zien dat goud- en zilvermijnaandelen op dit moment niet kunnen ontbreken in de beleggingsportefeuille. Er zou zelfs binnenkort sprake kunnen zijn van een versnelling bij de goud- en zilverrally. De beleggers die al wat langer meelopen weten dat het rendement in dat geval hard kan oplopen.

Gratis Goudgids

We hebben de ULTIEME gids voor de goudbelegger samengesteld. In deze gratis gids staat ALLES wat u moet weten over de kracht van het gele edelmetaal. Download hier uw gratis goudgids >>