Amerikaanse aandelen gingen maandag hard onderuit. De oorzaak hiervoor ligt bij de stijging van het aantal coronabesmettingen wereldwijd. De Dow Jones daalde zelfs met 725 punten, dat is geleden van oktober vorig jaar. Op een gegeven moment stond de Dow Jones zelfs 946 punten lager. De VIX eindigde de handelsdag boven de 25 punten.

Het sentiment op de aandelenmarkten is opnieuw aan het keren. De verschillende Amerikaanse hoofdindexen gingen maandag zwaar onderuit. Beleggers en investeerders maken zich namelijk zorgen over de stijging van het aantal coronabesmettingen wereldwijd.

De Dow Jones behoorde tot één van de grootste verliezers onder de indexen met een daling van 725 punten, oftewel 2,09 procent. Zulke daling hebben we niet meer gezien sinds oktober vorig jaar. Mohamed El-Erian, hoofd economisch adviseur bij Allianz, benadrukt dat er twee zorgen zijn op de markten. Enerzijds over het technische plaatje, anderzijds over de groei.

You have two concerns coming together … concerns about market technicals and concerns about growth. That’s what all the asset classes are telling you.

Correctie op komst?

Dat beleggers zich zorgen maken, is ook duidelijk merkbaar aan de Cboe Volatility Index (VIX). Deze steeg maandag namelijk tot boven de 25 punten, het hoogste niveau sinds mei. Vooral aandelen van luchtvaartmaatschappijen deelden in de klappen. De aandelen van Delta Airlines en American Airlines moesten 4 procent inboeten, dat van United Airlines 5 procent.

The market appears ready to take on a more defensive character as we experience a meaningful deceleration in earnings and economic growth.

Mike Wilson, strateeg bij Morgan Stanley, spreekt over een ‘mid-cycle transition’. Dit zou volgens hem een correctie tot 20 procent kunnen veroorzaken. Miljardair Bill Ackman is minder negatief en ziet de verspreiding van de delta variant niet als een probleem. Hij is er van overtuigd dat de vaccins hun werk doen en dat het economische herstel gewoon zal doorzetten.

Bronnen: CNBC

Foto: Nick Youngson CC BY-SA 3.0 Pix4free.org

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>