Steeds meer overheden beginnen te beseffen dat deze coronacrisis nog wel een tijd kan standhouden. Ook als het coronavirus verslagen is, zal de wereldeconomie nog een tijd nodig hebben om weer op volle sterkte te komen. Het lijkt immers slechts een kwestie van tijd te zijn alvorens er een grote ‘faillissementsgolf’ aanbreekt.

Het is niet verwonderlijk dat de meeste overheden op dit moment de prioriteit geven aan de gezondheid van mensen. Dat is zelfs volkomen logisch, want dit dodelijke virus heeft bewezen dat het zich snel kan verspreiden. Met alle gevolgen van dien. Toch beginnen langzaam maar zeker steeds meer overheden zich ook te realiseren dat de economische schade niet onderschat mag worden.

Het economische aspect zal de komende tijd belangrijker gaan worden

Als voorbeeld kunnen we bijvoorbeeld kijken naar de Verenigde Staten. Donald Trump heeft al meermaals laten weten dat hij wil dat de Amerikaanse economie snel weer begint te draaien. Dat is overigens ook niet verwonderlijk, want de economische schade in de VS is enorm groot. Zo is op de bovenstaande grafiek te zien dat tijdens de afgelopen drie weken 16,8 miljoen werkloosheidsuitkeringen zijn aangevraagd. Tijdens de financiële crisis bedroeg dit in twee jaar tijd 8,6 miljoen werkloosheidsaanvragen.

Deze grafiek maakt duidelijk hoe groot de coronacrisis op dit moment is. Zeker als je beseft dat een groot deel van de Amerikaanse beroepsbevolking niet in loondienst is. Met andere woorden worden die ‘werklozen’ niet in deze cijfers meegenomen. Wat dat betreft moeten we er dus niet vreemd van opkijken als het ‘economische aspect’ tijdens de komende maanden steeds belangrijker gaat worden.

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>