Sinds medio maart zitten de beurskoersen al in de lift. Vanaf de bodem gerekend zijn de meeste indices al met tientallen procenten in waarde gestegen. De Nasdaq 100 index wist zelfs onlangs nog te stijgen naar een nieuwe recordkoers. De huidige beursrally is bijzonderlijk uitzonderlijk te noemen.

Het coronavirus heeft slechts een tijdelijke invloed gehad op de beurskoersen. De meeste beurzen hebben immers de coronaschade alweer volledig teniet gedaan. De herstelbeweging van de afgelopen maanden maakt duidelijk dat de stier nog niet verslagen is.

De stier heeft een adempauze verdiend

Volgens de mannen van Bespoke is de huidige beursrally wel uitzonderlijk te noemen. Zo is op de bovenstaande grafiek te zien dat er op dit moment sprake is van een historische afstand tussen de koers van de S&P 500 index en het 50-daagsgemiddelde. Voor het laatst noteerde de S&P 500 index in het jaar 2009 zo ver van dit gemiddelde vandaan.

Dit hoeft overigens niet te betekenen dat de beursrally spoedig ten einde zal komen. Wel maakt deze grafiek duidelijk dat de stieren eigenlijk wel een adempauze hebben verdiend. De vraag is alleen of beleggers daar ook zo over denken.

3 ongeziene koopjes onder 5 dollar

Deze bedrijven hebben alles in huis om de toekomstige toppers van de beurs te worden.

Download hier jouw gratis gids: 3 ongeziene koopjes onder 5 dollar