Al enkele weken weet de techsector minder goed te presteren dan de meeste andere sectoren. Dat is ook duidelijk terug te zien bij de prestatie van de techbeurs. Al enige tijd weet de Nasdaq 100 index te ‘underperformen’ ten opzichte van de meeste andere Amerikaanse beurzen. Die trend kan echter binnen afzienbare tijd gaan keren. Mogelijk is een belangrijke uitbraak onderweg.

Jarenlang waren techaandelen de favoriete aandelen van beleggers. Dat kwam door de fantastische rendementen die deze aandelen wisten te realiseren. De techsector gold tot voor kort als een magneet waar met name startende beleggers oren naar hadden. De interesse in techaandelen is echter tijdens de afgelopen weken, als gevolg van de stijgende rente, wat gaan liggen.

Is dit het moment om terug te keren naar de techsector?

Als we een blik werpen op de grafiek van de Nasdaq 100 index lijkt dit het ideale moment te zijn om terug te keren naar de techbeurs. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Yuriy Matso, te zien dat de Nasdaq 100 index sterke overeenkomsten vertoont met de koersbeweging die zichtbaar was in de periode 1998-2000. Ook toen werd de techbeurs in relatief korte tijd geconfronteerd met een stevige koersdaling. Dat was destijds in het jaar 1998. Deze kortstondige maar heftige beursdaling is te vergelijken met de coronacrash van het jaar 2020.

Volgens deze grafiek kan de Nasdaq 100 index aan de vooravond van een beursuitbraak staan. In het jaar 1999 wist die uitbraak te leiden tot een indrukwekkende beursrally van ruim 80%.

Keert de feestvreugde binnenkort terug bij de techbeurs?

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar