Door de coronacrisis hebben de bedrijven die handelen in consumentengoederen het niet bepaald gemakkelijk gehad. Door de strenge maatregelen van de overheid was het voor veel bedrijven niet mogelijk om volledig te opereren. Daarnaast is deze sector behoorlijk conjunctuurgevoelig. Er lijken echter betere tijden onderweg te zijn.

Al een tijdje wordt er gesproken over de optimistische economische verwachtingen. De meeste economen zijn het er wel over eens dat de wereldeconomie tijdens dit jaar een mooie groei zal gaan behalen. Daarbij zijn de economische verwachtingen voor de VS wat optimistischer gestemd dan de verwachtingen voor de Europese economie. Dit komt met name door het feit dat Europa achterloopt als het gaat om het vaccineren van de bevolking.

Consumentengoederensector kan profiteren van het economische herstel

Indien de economische verwachtingen daadwerkelijk uitkomen, dan zouden de bedrijven die actief zijn met consumentengoederen in positieve zin kunnen gaan verrassen. Deze sector zal immers een enorme ‘boost’ krijgen indien de beperkende maatregelen worden opgeheven.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Pictet Asset Management, is te zien dat het technische plaatje ook begint te verbeteren. Zo is de US Consumer Staples Sector ETF / S&P 500 index Ratio onlangs uitgebroken. Deze dalende trend was sinds vorig jaar maart van kracht, maar is dus onlangs doorbroken. Binnen de technische wereld wordt er dan gesproken van een ‘opwaartse uitbraak’ en dat voorspelt een outperformance bij de consumentengoederensector.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.