De Nasdaq 100 index wist tijdens de voorbijgaande maanden in positieve zin op te vallen. Beleggers geven in deze tijd met name de voorkeur aan techaandelen. Voornamelijk de grote techaandelen vallen al enige tijd in de smaak bij beleggers. Mogelijk is het enthousiasme rondom de techsector echter iets te ver doorgeslagen. En dat kan grote gevolgen gaan hebben.

Tijdens de afgelopen weken werd de Nasdaq 100 index voor het eerst in lange tijd geconfronteerd met een beurscorrectie. Daar is sprake van indien de beurs vanaf het hoogtepunt gerekend met minstens 10% in waarde weet te dalen. De meeste analisten verwachten dat dit slechts een tijdelijke beurscorrectie betreft.

Moeten we vrezen voor een nieuwe beurscrash?

Toch is het nog maar sterk de vraag of dit serieus een ‘tijdelijke beurscorrectie’ betreft. Technisch analist E. Cantoni deelde op Twitter de bovenstaande grafiek. Op deze grafiek is te zien dat het koerspatroon bij de Nasdaq 100 index (vanaf de bodem gerekend) sterk lijkt op het koerspatroon dat zichtbaar was tijdens de laatste maanden van 1999 en de eerste maanden van 2000. Destijds wist de techindex in een periode van 7 maanden ook in waarde te verdubbelen. Het gevolg zag er echter een stuk minder rooskleurig uit. Tijdens de daaropvolgende 7 maanden werd alle winst volledig prijsgegeven.

Moeten we nu rekening houden met een soortgelijk scenario?

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)