Sinds de bodem van maart zitten de wereldwijde beurzen al stevig in de lift. Tijdens de afgelopen maanden wisten diverse beurzen zelfs weer te stijgen naar nieuwe records. Toch is het nog maar de vraag of dit beursfeestje nog lang weet stand te houden. Het jaar 2021 kan immers roet in het eten gaan gooien.

Over minder dan twee weken zullen we weten of Joe Biden de huidige president Donald Trump van de troon weet te stoten. Normaliter presteren de beurzen tegenvallend richting de verkiezingen. Voorlopig weten de beurzen echter redelijk goed staande te blijven.

Beleggers moeten vrezen voor een nieuwe beurscrash

Volgens technisch analist Yuriy Matso laat de S&P 500 index op dit moment een sterk verband zien met een eerdere beursperiode. Op de bovenstaande grafiek is de vergelijking met de beursperiode 1966-1973 in beeld gebracht. Volgens deze grafiek wordt de toonaangevende Amerikaanse beurs op dit moment geconfronteerd met het zogenoemde ‘megafoonpatroon’.

Mocht het verband met de beursperiode 1966-1973 ook tijdens de komende handelsweken intact blijven, dan zou de S&P 500 index dit jaar nog kunnen stijgen richting de grens van 4.000 punten. Rond die koers moet de toonaangevende beurs vervolgens een stevige top neerzetten. Het jaar 2021 kan in dat scenario een ‘crashjaar’ worden. Volgens Matso kan de S&P 500 index volgens jaar dalen richting de grens van 2.000 punten. En dat zien maar weinig analisten op dit moment aankomen.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)