Opvallend genoeg was er gisteren sprake van een relatief rustige handelsdag. Zeker als je je beseft dat er een ware machtsstrijd gaande is tussen het Trump- en het Biden-kamp. Trump zal de verkiezingsuitslagen in diverse Staten gaan aanvechten en het team van Biden zal juist de verkiezingsuitslag proberen te verdedigen. Volgens diverse bronnen kan er een lange juridische strijd volgen. En dat kan uiteindelijk de trigger voor lagere beurskoersen zijn.

Nog steeds is de wereld in de ban van de Amerikaanse verkiezingen. Opvallend genoeg trekken beleggers zich hier voorlopig weinig van aan. Vooraf waren en doemscenario’s geschetst indien er geen duidelijke winnaar uit de bus zou komen. Die doemscenario’s hebben zich op de beurs echter nog niet voltrokken.

Beleggers moeten rekening houden met een beurscrash

Mogelijk kan een juridische strijd tussen Trump en Biden uiteindelijk de trigger voor fors lagere beurskoersen zijn. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Felder Report, is in ieder geval te zien dat alle ‘technische’ ingrediënten aanwezig zijn. Op deze grafiek is te zien dat er al enkele jaren sprake is van een divergentie tussen de S&P 500 index en de RSI-indicator. De spanningsmeter wist tijdens de afgelopen jaren in waarde te dalen, terwijl de Amerikaanse beurs juist haar records wist aan te scherpen.

Een dergelijke divergentie was ook zichtbaar tijdens de late jaren ’90 en wist ook destijds enkele jaren stand te houden. Het gevolg was echter wel dat de beurzen in het jaar 2000 geconfronteerd werden met een gigantische beurscrash. En mogelijk kan dat scenario zich binnenkort opnieuw gaan voltrekken.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)