Al dagenlang weten de beurzen goede zaken te doen. De kans is zelfs groot dat we deze week met een forse plus de week afsluiten. Zelden wisten de beurzen na een Amerikaanse verkiezingsuitslag zulke goede zaken te doen. Toch is het nog maar de vraag of de beurzen ook de komende weken verder in waarde zullen gaan stijgen.

Beleggers reageren vooralsnog opgelucht op de Amerikaanse verkiezingen. Het doemscenario van een ‘Blue Wave’ is niet uitgekomen, omdat de Republikeinen hoogstwaarschijnlijk tegen alle verwachtingen in de meerderheid van de Senaat weten te behouden. Dit zorgt er voor dat Biden niet al zijn plannen kan doorvoeren. En juist dat stelt beleggers gerust.

Weet de beursrally ook de komende weken stand te houden?

Toch heeft het er alle schijn van dat de beurzen op dit moment niet het volledige verhaal vertellen. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Alastair Williamson, te zien dat er een divergentie is ontstaan tussen enerzijds de koers van de S&P 500 index en anderzijds de trend bij de Money Flow Index. De laatstgenoemde index meet de kapitaalstroom richting de Amerikaanse beurzen. Volgens kenners laat deze divergentie zien dat deze beursstijging fragile te noemen is.

Wat dat betreft lijken beleggers er verstandig aan te doen om juist nu voorzichtig te werk te gaan. Trump heeft zich vooralsnog niet neergelegd bij een verkiezingsnederlaag en ook dat kan op den duur effect gaan hebben op de financiële markten. Om nog maar te zwijgen over het sterk oplopende aantal nieuwe coronabesmettingen in de VS en de EU.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis