Sinds de start van deze Bull Market (2009) weten de Amerikaanse beurzen al structureel beter te presteren dan de rest van de wereldwijde beurzen. En deze ‘outperformance’ is zelfs behoorlijk indrukwekkend te noemen. Tijdens de afgelopen maanden is deze outperformance wel erg ver doorgeslagen. En het verleden maakt duidelijk dat dit invloed kan hebben op alle wereldwijde indices.

Over het algemeen geeft de gemiddelde belegger de voorkeur aan Amerikaanse aandelen. Europese beleggers nemen hier soms nog afstand van in verband met het valutarisico, maar ook dat risico lijkt inmiddels een stuk minder belangrijk te zijn geworden. De dollar wist namelijk tijdens de afgelopen jaren ten opzichte van de euro aanzienlijk sterker te worden.

Moeten beleggers zich voorbereiden op een nieuwe beurscorrectie?

De analisten van Adaptiv hebben onderzocht hoe het beursplaatje er op dit moment uit zou zien zonder de aanwezigheid van de Amerikaanse beurzen. En de resultaten van dit onderzoek zijn op de bovenstaande grafiek in beeld gebracht. Deze grafiek maakt duidelijk dat de World Index op dit moment enkele procenten lager zou noteren dan de slotstand van enkele maanden geleden indien Amerikaanse aandelen niet meegerekend zouden worden.

Op de grafiek is ook te zien dat een dergelijke divergentie tussen de World Ex US Index en de S&P 500 index ook waarneembaar was aan het begin van 2018. Destijds wist deze divergentie enkele maanden stand te houden, maar de gevolgen werden er niet minder op. De wereldwijde beurzen werden uiteindelijk namelijk geconfronteerd met een noemenswaardige beurscorrectie. Wat dat betreft zijn beleggers dus gewaarschuwd.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)