Tijdens de afgelopen week werden de meeste Amerikaanse beurzen geconfronteerd met een daling. Mogelijk breekt er een nieuwe dalende beweging aan. Een belangrijke grafiek laat in ieder geval zien dat beleggers moeten vrezen voor een nieuwe stevige beursdaling.

Sinds de bodem van maart zijn de wereldwijde beurzen met tientallen procenten in waarde gestegen. Als gevolg daarvan is er officieel zelfs weer een nieuwe Bull Market van start gegaan. Toch is het nog maar de vraag hoelang beleggers nog kunnen genieten van deze nieuwe stierenmarkt.

Komt er binnenkort alweer een einde aan de Bull Market?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van xTrends, is de weekgrafiek van de S&P 500 index in beeld gebracht. Op deze grafiek is te zien dat de toonaangevende Amerikaanse beurs tijdens de afgelopen 8 jaar meermaals de weerstandslijn wist te bereiken. Elke confrontatie wist in het verleden te leiden tot een forse beursdaling. De laatste confrontatie dateert uit februari en we weten allemaal hoe het destijds met de beurzen is afgelopen.

Op de grafiek is te zien dat de weerstandslijn onlangs opnieuw bereikt werd. Wat dat betreft mogen alle alarmbellen dus afgaan. Mocht deze weerstandslijn intact blijven, dan voorspelt dat weinig goeds voor de aandelenmarkten. In dat geval kan er namelijk binnen afzienbare tijd weer een einde komen aan de Bull Market.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)