Niet alleen de beurzen hebben een goede handelsweek achter de rug liggen. Ook de meeste goud- en zilvermijnaandelen wisten stevig in waarde te stijgen. Volgens een belangrijke grafiek kan dit een voorbode zijn voor hetgeen we de komende maanden kunnen gaan verwachten. De goud- en zilvermarkt lijken namelijk aan de vooravond van een nieuwe koersexplosie te staan.

De edelmetalen zijn de afgelopen tijd in het vergeethoekje beland. Door de fantastische prestaties van de aandelenmarkten was er geen noodzaak tot veilige havens. En dat is ook de reden waarom de edelmetalen al sinds de zomer van 2020 een dalende koersbeweging laten zien. Het kantelpunt kan echter bereikt zijn.

Beleggers moeten de goud- en zilvermarkt in de gaten houden

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Crescat Capital LLC, is te zien dat de Philadelphia Stock Exchange Gold & Silver Index het de afgelopen maanden niet gemakkelijk heeft gehad. Deze index bestaat uit toonaangevende Amerikaanse goud- en zilvermijnaandelen. Aan de onderkant van de grafiek is te zien dat de index inmiddels onder het 200-daagsgemiddelde noteert en een dergelijke onderwaardering was tijdens de afgelopen 3 jaar slechts twee keer eerder zichtbaar. Dat was net na de zomer van 2018 en in maart 2020. Op de grafiek is te zien dat tijdens beide keren deze index niet veel later een stevige bodem wist neer te zetten en dat er een krachtige opwaartse beweging van start ging.

Mocht de geschiedenis zich opnieuw gaan herhalen, dan kan dit het moment zijn om terug te keren naar de goud- en zilvermarkt. Volgens deze grafiek komt deze onderwaardering niet vaak voor en beleggers kunnen daarvan profiteren.

Gratis Goudgids

We hebben de ULTIEME gids voor de goudbelegger samengesteld. In deze gratis gids staat ALLES wat u moet weten over de kracht van het gele edelmetaal. Download hier uw gratis goudgids >>