Al enkele weken staan de prijzen voor edelmetalen onder druk. Dit is voor een deel te verklaren door de zwakkere koers van de EUR/USD. Op de lange termijn gemeten lijken de edelmetalen nog steeds koopwaardig te zijn. Volgens een belangrijke grafiek moet de echte prijsexplosie nog aanbreken.

De coronacrisis zal er dit jaar voor zorgen dat de wereldeconomie geconfronteerd wordt met een historische krimp. De meeste overheden proberen door middel van een anticyclisch beleid de schade te beperken. In de VS is die situatie niet anders. Helemaal nu de verkiezingen dichterbij komen zal Trump er alles aan proberen te doen om de Amerikaanse economie zo florissant mogelijk voor te spiegelen.

Grote overheidstekorten betekenen goed nieuws voor de edelmetalen

Als gevolg van deze grote overheidsbestedingen zullen de Amerikanen dit jaar geconfronteerd worden met een historisch begrotingstekort. Met als gevolg dat de staatsschuld nog verder zal oplopen. Volgens de analisten van Crescat Capital LLC kan die combinatie uiteindelijk gunstig zijn voor de goud- en zilvermijnaandelen. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Crescat Capital LLC, te zien dat de Gold to S&P 500 Ratio de komende maanden explosief in waarde kan gaan stijgen. Het verleden toont immers aan dat de edelmetalen goede zaken weten te doen in tijden van grote overheidstekorten.

Is dit hét moment om alsnog goud- en zilvermijnaandelen aan de portefeuille toe te voegen? Mogelijk is dit de laatste kans voordat de prijsexplosie in gang gezet wordt.

5 redenen waarom je NU goudmijnaandelen moet kopen

  • Sinds 2016 zitten goudmijnaandelen in een nieuwe stierenmarkt!
  • De vorige stierenmarkt in goudmijnaandelen duurde 1.142 dagen. Vandaag zijn we maar 400 dagen ver.
  • De vorige stierenmarkt ging +1.355%, vandaag staan we ‘slechts’ 120% hoger.
  • MAAR: Goudmijnaandelen waren nog nooit zo goedkoop.
  • DUS: Goudmijnaandelen staan voor hun grootste stijging ooit!

Wacht géén dag langer om goudmijnaandelen te kopen: LEES MEER