Inmiddels zijn we alweer een halfjaar verder nadat de wereldwijde aandelenmarkten een stevige bodem wisten neer te zetten. Medio maart werd het dieptepunt bereikt en vanaf dat punt gerekend zijn de meeste beurzen met tientallen procenten in waarde gestegen. Voor de S&P 500 index was dit zelfs de op één na grootste beursrally in 6 maanden tijd.

Tijdens de afgelopen 6 maanden wist de S&P 500 index een prijsstijging van 46,6% te realiseren. De toonaangevende Amerikaanse beurs wist tegen alle verwachtingen in zelfs te stijgen naar nieuwe recordkoersen. Weinig analisten hadden dat medio maart zien aankomen. Tijdens het afgelopen halfjaar is duidelijk geworden hoe snel het tij op de aandelenmarkten kan keren.

De beurstoekomst ziet er nog steeds hoopgevend uit

Uit onderzoek van Ryan Detrick blijkt dat dit de op één na grootste beursrally in 6 maanden tijd was. Op de bovenstaande tabel, afkomstig van LPL Research, is te zien dat de S&P 500 index alleen tijdens het jaar 2009 beter wist te presteren. Destijds noteerde de toonaangevende Amerikaanse beurs 6 maanden later ruim 50% hoger.

Op de tabel is te zien dat gemiddeld gezien de S&P 500 index, na een dergelijke forse beursstijging in 6 maanden tijd, in 87,5% van de gevallen een jaar later hoger noteert. De gemiddelde stijging bedraagt 8,4%. Deze tabel laat echter ook zien dat op korte termijn gemeten de beer nog enkele felle berentikken kan uitdelen.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.