De wereldwijde aandelenmarkten zijn bezig aan een fantastisch beursjaar. Met nog een halfjaar te gaan staat de winstteller op Wall Street zelfs op meer dan 20%. En mocht het jaar zo eindigen, dan betekent dat de eerste +20% stijging in meer dan 5 jaar tijd.

De eerste zes maanden van het jaar stonden met name in het teken van de handelsoorlog tussen de VS en China. Ondanks het feit dat de gedroomde handelsdeal in mei nog naar de prullenbak verdween, is de hoop op een handelsakkoord tijdens de afgelopen weken weer opgelaaid. Mocht die handelsdeal er komen, dan kan dat leiden tot rust op de financiële markten.

Beleggers moeten geen hoge verwachtingen hebben voor de rest van het jaar

Volgens de mannen van Nautilus Investment Research zou het goed kunnen dat de laatste maanden van dit beursjaar als een nachtkaars uit zullen gaan. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Nautilus Investment Research, te zien dat de S&P 500 index tot nu toe dit jaar het gemiddelde koerspad bewandelt in een zogenoemd ‘Pre-Election Year’.

De gemiddelde beursbeweging tijdens het jaar voorafgaand aan de Amerikaanse verkiezingen voorspelt een forse stijging tijdens de maand juni en de eerste twee weken van juli. En dat scenario lijkt zich nu opnieuw te voltrekken. De grafiek laat echter ook zien dat de kans op een zijwaartse beweging tijdens de laatste vijf maanden van het beursjaar groot is.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar