Sinds het jaar 2009 zitten de beurzen al in de lift. Aan het begin van 2020 werd deze stijgende beweging abrupt onderbroken, maar kort daarna werd er alweer een vervolg gegeven aan de langdurige beursrally. En die beursrally is nu al 12 jaar gaande. Mogelijk is het einde echter nabij.

Op dit moment lijken er maar weinig donkere wolken boven de aandelenmarkten te hangen. Zo is de verwachting dat de wereldeconomie dit jaar stevig weet te groeien en hetzelfde wordt verwacht van de bedrijfswinsten. Ondertussen hanteren de centrale banken nog een ruimhartig monetair beleid. En beleggers hebben tijdens de afgelopen jaren gezien hoe belangrijk dat voor de beurskoersen is.

Komt er een einde aan de 12-jarige Bull Market?

Toch moeten beleggers uitkijken dat ze niet te optimistisch gestemd raken. Volgens de analisten van Nautilus Investment Research is het zelfs erg gevaarlijk om nu te rekenen op verder stijgende beurskoersen. Zo is op de bovenstaande grafiek te zien dat de World Equities Index aan de bovenkant van het stijgende trendkanaal is aanbeland. Dit trendkanaal is al meer dan 30 jaar van kracht. De twee meeste recente keren dat de bovenkant van het trendkanaal bereikt werd, was tijdens de jaren 2000 en 2007. Niet veel later ging er een Bear Market van start.

Op de grafiek is tevens te zien dat er een negatieve divergentie waarneembaar is bij de RSI-indicator. De spanningsmeter laat al enkele jaren een dalende beweging zien, terwijl de koers in die periode alleen maar verder in waarde wist te stijgen. Een dergelijke combinatie was ook zichtbaar in het jaar 2000. Ook toen zaten de beurzen al ruim 12 jaar in de lift.

Komt er dit jaar een einde aan de langdurige Bull Market?

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)