De wereldwijde aandelenmarkten hebben er tot nu toe een uitstekend beursjaar opzitten. De meeste beurzen bewegen op dit moment rond de toppen en de verwachting is dat daar de komende twee weken geen verandering in gaat komen. En ook de verwachtingen voor het komende jaar zien er goed uit.

Aan het einde van 2018 waren maar weinig analisten positief gestemd over het nieuwe beursjaar. De wereldwijde aandelenmarkten werden aan het einde van 2018 geconfronteerd met een noemenswaardige beurscorrectie en een groot deel van de analisten rekende op een verdere beursdaling in 2019. Uiteindelijk is die verdere beursdaling er niet gekomen en wisten de meeste beurzen in enkele maanden tijd de volledige koersschade te herstellen. Wall Street heeft sinds het jaar 2013 zelfs niet meer zo’n goed beursjaar meegemaakt.

Krijgt de beursrally in 2020 een vervolg?

Volgens analist Tom McClellan ziet het jaar 2020 er ook hoopvol uit. Hij deelde op Twitter de bovenstaande grafiek waarop te zien is dat de S&P 500 index vooralsnog perfect het koerspad uit de periode 1993-1996 volgt. Deze grafiek maakt duidelijk dat de beurzen op korte termijn wel geconfronteerd zouden kunnen worden met een terugval, maar de komende beursmaanden ziet het beursplaatje er nog steeds rooskleurig uit.

Wat dat betreft is het dus te hopen dat het verleden een goede maatstaf is voor het voorspellen van de toekomst.

Slim Beleggen bestaat 10 jaar, en gaan we goed vieren! We geven dit jaar uitzonderlijk een Tesla Model 3 weg onder onze abonnees. Wil jij ook kans maken op zo’n mooie, fonkelnieuwe Tesla? KLIK HIER VOOR MEER DETAILS