De aandelenmarkten werden tijdens de afgelopen twee handelsdagen geconfronteerd met een forse beurscorrectie. Steeds meer beleggers beginnen zich zorgen te maken over de gevolgen dat het coronavirus op de wereldeconomie kan gaan hebben. Een belangrijke grafiek laat zien dat de beurskoersen nog veel verder kunnen gaan dalen.

De financiële markten worden op dit moment geconfronteerd met grote beweeglijkheid. Zo begonnen de Europese beurzen gisteren nog in het groen aan de handelsdag, maar al snel draaide de trend richting het zuiden. Met name toen de openingsbel op Wall Street klonk, liepen de verliezen sterk op.

Beleggers moeten vrezen voor een verdere beursdaling

Volgens technisch analist Chris Kimble ligt er nog een veel grote beursdaling op de loer. Hij deelde op Twitter de bovenstaande grafiek waarop de Dow Jones index is afgebeeld. Op deze grafiek is te zien dat de Amerikaanse beurs al 70 jaar beweegt binnen een stijgend trendkanaal. Tijdens de afgelopen weken werd de bovenkant van dit trendkanaal bereikt en sinds dat moment hebben de beren de regie in handen genomen.

Volgens Kimble kunnen de aandelenmarkten getroffen worden door een enorm grote beursdaling. De laatste keer dat de bovenkant van dit trendkanaal bereikt werd, was in het jaar 2000. En dat vormde destijds het startsein voor een gigantische beursdaling. Bij sommige beurzen liep het verlies zelfs op tot meer dan 50%. Een dergelijke beursdaling zien maar weinig analisten op dit moment aankomen.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)