De autoriteiten in Hong Kong hebben aangekondigd 120 miljard Hong Kong dollar (15 miljard USD) ter beschikking te stellen om de economie te ondersteunen. Een noodzakelijke maatregel gezien de protesten en het coronavirus die de economie in Hong Kong flink verstoren. De kapitaalinjectie zou de negatieve impact moeten opvangen en de economie steunen.

Wat een moeilijke periode voor Hong Kong, eerst waren er de protesten en nu brengt het coronavirus schade toe aan de economie. De autoriteiten vinden er niets beter op dan maatregelen te nemen om de economie te ondersteunen. Ze zijn van plan om 15 miljard dollar vrij te maken om de negatieve impact van het coronavirus te counteren en te neutraliseren.

Since January 2020, Hong Kong has come under the threat posed by the novel coronavirus outbreak, which further dealt a blow to the economy. We must take decisive measures to tackle the situation.

De maatregelen zullen bedrijven, arbeiders en gezinnen ondersteunen. Het geplande tekort voor het komende boekjaar, dat in april begint, is groter dan het verwachte begrotingstekort van 37,8 miljard dollar in het huidige boekjaar. Dit is het eerste tekort in 15 jaar.

The deficits are mainly caused by the fact that government revenue cannot keep up with drastic increases in government expenditure, especially recurrent expenditure.

Recessie

De Hongkongse economie is voor het eerst in tien jaar in een recessie beland. Tijdens het derde en vierde kwartaal vorig jaar, daalde de groei van het bbp met 2,8 en 2,9 procent. Tijdens 2019 kromp de economie met 1,2 procent, de eerste jaarlijkse daling sinds 2009.

Voor de uitgaven van consumenten en toeristen is een zwak punt in de Hongkongse economie, vooral door de protesten maar nu ook zeker door het coronavirus. Het valt nog af te wachten welke gevolgen het virus heeft en of de maatregelen daadwerkelijk een positief effect hebben.

Bronnen: CNBC

Foto: Pixabay

5 redenen om aandelen uit groeilanden te kopen

  • De waardering van de aandelen uit groeilanden bedraagt slechts de helft van de S&P 500
  • Voor het eerst in 5 jaar doen de aandelen uit de groeilanden het beter dan de S&P 500
  • Grote beleggers durven ondertussen weer te investeren in Aziatische aandelen
  • De economische groei is er hoger en de schuldengraad is lager
  • Aandelen uit groeilanden zijn een van de weinige vluchtroutes bij een nieuwe crisis

Wacht géén dag langer om aandelen uit groeilanden te kopen: LEES MEER