De techsector wist tijdens de afgelopen jaren in positieve zin op te vallen. Sinds de begin van de Bull Market in het jaar 2009 wisten de technologieaandelen haast elk jaar de rest van de aandelen te verslaan. Toch is dat beeld tijdens de afgelopen weken drastisch veranderd. En een belangrijke grafiek laat zien dat de techbeleggers mogelijk rekening moeten houden met een aanzienlijke koersdaling.

Tijdens de afgelopen weken hebben steeds meer beleggers hun technologieaandelen ingeruild voor andere aandelen. En dat heeft alles te maken met de stijgende rente. Het verleden wijst immers uit dat de techsector het lastig heeft indien de rente te hoog is. Dit komt door het feit dat de meeste techbedrijven sterk afhankelijk zijn van vreemd vermogen. Een stijgende rente heeft in dat geval een drukkend effect op het bedrijfsresultaat.

Techbeleggers moeten vrezen voor een forse koersdaling

Volgens technisch analist Chris Kimble ziet het technische plaatje bij de techindex er niet bepaald rooskleurig uit. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Kimble Charting, is te zien dat de Nasdaq Composite index in februari een ‘Shooting Star’ wist te produceren. En binnen de technische wereld staat dit bekend als een belangrijk toppatroon.

Tevens is op de grafiek te zien dat de bovenkant van het 12-jarige trendkanaal reeds bereikt is. Beide elementen kunnen leiden tot een forse koersdaling binnen de techsector. Met name de techbeleggers lijken er dus verstandig aan te doen om de veiligheidsriemen terug tevoorschijn te halen.

Spotgoedkoop groeibedrijf … nu nog onder 10 dollar

Een vergeten technologiebedrijf met opwaarts potentieel van bijna 100%.

GRATIS TIP: Het goedkoopste aandeel onder 10 dollar