De meeste beleggers maken zich op dit moment weinig zorgen over de beurstoekomst. Beleggers verwachten dat de rendementen tijdens de komende maanden nog verder zullen oplopen. Toch is dat nog maar sterk te betwijfelen. Een belangrijk onderzoek toont immers aan dat de kans op een nieuwe beursdaling groot is.

Er heerst op dit moment extreem optimisme op de beursvloer. De meeste beleggers denken dat de donkere wolken boven de financiële markten verdwenen zijn. Gezien de nieuwe lockdowns zal de wereldeconomie echter een nieuwe tik moeten incasseren. En het is nog maar de vraag of de aandelenmarkten hier opnieuw bestand tegen zullen zijn.

Moeten beleggers vrezen voor een nieuwe beursdaling?

Volgens Julien Bittel, analist bij Pictet Asset Management, zijn de overeenkomsten met de periode 1987-1988 op dit moment angstaanjagend groot. Op de bovenstaande grafiek zijn de overeenkomsten in beeld gebracht. Volgens de unieke aandelenwaarderingsscore van Pictet Asset Management is er nu sprake van een waarderingsscore van 98%. Een dergelijke score zagen we alleen eerder tijdens oktober 1987 toen er tevens sprake was van een ISM-notering van boven de 60 (net als nu).

Mocht deze grafiek gelijk krijgen dan zouden de aandelenmarkten tijdens de komende handelsweken nog fors hoger kunnen. Dit beursfeestje zal echter niet lang standhouden, want na die laatste opwaartse golf moeten beleggers rekening houden met een aanzienlijke beursdaling van meer dan 40%. We zijn dus gewaarschuwd.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)