Er wordt vaak gesproken over de enorme overwaarderingen die binnen de techsector aanwezig zijn. Uiteraard is het juist dat de meeste techaandelen behoorlijk hoog gewaardeerd staan. Deze overwaardering is echter niet zomaar ontstaan. Er is namelijk een belangrijke reden op te noemen waarom techaandelen onder beleggers zo geliefd zijn.

De hedendaagse belegger geeft vaak de voorkeur aan techaandelen. Dat is ook niet verwonderlijk, want tijdens de afgelopen jaren wisten de techaandelen aanzienlijk beter te presteren dan de meeste andere aandelen. Ook tijdens de coronacrisis bewijst de techsector opnieuw waarom beleggers zo gecharmeerd van deze sector zijn. Een groot deel van de techbedrijven wist immers zelfs te profiteren van het coronavirus.

Dit is dé reden waarom de techsector zo geliefd is

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Goldman Sachs Investment Research, is een belangrijk argument om te investeren in techaandelen in beeld gebracht. Zo is op deze grafiek te zien dat de winsten bij de techaandelen vanaf het jaar 2009 aanzienlijk gestegen zijn. Vanaf dat punt gerekend zijn de winsten in deze sector gemiddeld met 70% gestegen. En dat terwijl de andere sectoren gemiddeld hun winst over de afgelopen 11 jaar per saldo zagen afnemen.

Uiteraard bieden resultaten uit het verleden geen enkele garantie voor de toekomst. Wel is duidelijk geworden dat steeds meer techbedrijven uitstekend in staat zijn om zwarte cijfers te schrijven. En heel veel andere sectoren hebben daar duidelijk nog moeite mee.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.