Een aanzienlijk deel van de beleggers die de financiële crisis heeft meegemaakt, zal een trauma hebben overgehouden aan de bankensector. Volgens diverse economen waren de banken de oorzaak van de rampzalige crisis die jaren wist aan te houden. Een belangrijke grafiek laat zien dat de bankensector wellicht opnieuw geconfronteerd kan worden met een serieuze prijsval.

Indien je wilt investeren in de bankensector, kan je dit onder andere doen door gebruik te maken van een index of een ETF. Als je daarin investeert, wordt je belegging verspreid over diverse bankaandelen. Op die manier verspreid je het risico over meerdere aandelen in plaats van één aandeel.

Leidt deze koersbeweging tot een nieuwe prijsval?

Volgens technisch analist Chris Kimble moeten beleggers rekening houden met een nieuwe prijsval binnen de Amerikaanse bankensector. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Kimble Charting, te zien dat de Bank Index bezig is aan het neerzetten van een lagere top. Tevens wordt dit gedaan rond een koers die in het verleden meermaals heeft geleid tot een imposante trenddraai. Dit was namelijk tijdens:

  • Het jaar 2007: een 90% koersdaling volgde;
  • Het jaar 2018: een 30% koersdaling volgde;
  • Het jaar 2020: een 50% koersdaling volgde.

Uiteraard biedt het verleden geen enkele garantie voor de toekomst, maar beleggers kunnen de situatie binnen de bankensector maar beter nauwlettend in de gaten houden. Een trenddraai binnen deze sector kan namelijk onheil betekenen voor de algehele beurs.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)