De wereldwijde beurzen wisten tijdens de voorbijgaande handelsweken goede zaken te doen. De Dow Jones index wist zeker niet achter te blijven in deze feestvreugde. De Amerikaanse beurs beweegt op dit moment rond de magische grens van 30.000 punten. Toch moeten beleggers rekening houden met een aanstaande trenddraai.

Het einde van het beursjaar komt in zicht. De laatste handelsweken breken aan en traditioneel gezien zijn dit de beste handelsweken van het jaar. De meeste beleggers weten echter inmiddels dat het verleden geen enkele garantie biedt voor de toekomst. En ook dit jaar kan het uiteindelijk heel anders aflopen.

Is dit hét moment om voorzichtig te werk te gaan?

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Nautilus Investment Research, is het technische plaatje bij de Dow Jones index in beeld gebracht. Op deze grafiek is te zien dat de Dow Jones index de bovenkant van het zogenoemde ‘megafoonpatroon’ bereikt heeft. Tijdens de afgelopen jaren wist deze weerstandslijn meermaals te leiden tot (serieuze) beurscorrecties.

Op de grafiek is tevens te zien dat de RSI-indicator waarschuwt voor een trenddraai. Terwijl de Dow Jones index tijdens de afgelopen handelsdagen verder in waarde wist te stijgen, was er een dalende trend zichtbaar bij de spanningsmeter.

Mogen we de veiligheidsriemen opnieuw tevoorschijn halen?

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)