Tijdens de eerste handelsdag van de week wisten de beurzen zich gedeeltelijk te herstellen van de koersval die aan het einde van vorige week plaatsvond. De meeste beleggers en analisten gaan er nog steeds vanuit dat dit slechts een gezonde beurscorrectie betreft. Toch is dat nog maar de vraag, want een belangrijke grafiek laat zien dat beleggers rekening moeten houden met een verdere beursdaling.

Inmiddels lijken de meeste beleggers bekomen van de schrik te zijn. Zo wisten de beurzen zich tijdens de afgelopen twee handelsdagen krachtig te herstellen van de koersval van vorige week. Beleggers moeten echter niet denken dat daarmee alle kou uit de lucht verdwenen is. Mogelijk is dat immers slechts een tijdelijke opleving van de stier.

Deze grafiek geeft een duidelijk waarschuwingssignaal af

Volgens de bovenstaande grafiek, afkomstig van Lohman Econometrics, hangen er nog voldoende donkere wolken boven de aandelenmarkten. Zo vertegenwoordigt de rode lijn het verschil tussen de rente op de 5 en 30 jarige Amerikaanse staatsobligatie. Tijdens de afgelopen weken is het verschil tussen beide looptijden sterk gedaald en dat kan slecht nieuws voor Wall Street betekenen. Volgens deze grafiek staat de S&P 500 index nog te hoog en moeten beleggers rekening houden met een serieuze koersval. Een beursdaling richting de grens van 3.000 punten zou in dat geval zelfs mogelijk zijn.

Uiteraard is het ook goed mogelijk dat het verschil tussen de rente op de 5 en 30 jarige Amerikaanse staatsobligatie de komende tijd weer begint op te lopen, maar gezien de huidige marktontwikkelingen lijkt die kans klein te zijn. Wat dat betreft lijkt het slechts een kwestie van tijd te zijn alvorens de beren op Wall Street het heft in handen weten te krijgen.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)