Nu de spanningen in Europa stevig zijn opgelopen, lijkt het de moeite waard te zijn om ook buiten dit continent om te kijken. Tijdens de afgelopen jaren zijn er immers genoeg groeimarkten achtergebleven op de beursprestaties van de Europese en Amerikaanse beurzen. En wellicht is dit het ideale moment om deze groeimarkten weer een kans te geven.

De meeste beleggers weten wel dat een gemiddeld Europees en Amerikaans aandeel te maken heeft met relatief hoge waarderingen. In dat geval wordt er vaak gekeken naar de koers-winstverhouding van een aandeel en met name in de VS ziet die situatie er zorgwekkend uit. Bij veel aandelen uit de Emerging Markets is dit een compleet ander verhaal. Door het negatieve sentiment rondom groeimarkten zijn zij veelal achtergebleven op de feestvreugde en dat biedt juist nu kansen.

Europese aandelen inwisselen voor aandelen uit Latijns-Amerika?

Volgens de analisten van Nautilus Investment Research kunnen met name de landen uit Latijns-Amerika de komende jaren gaan verrassen. In dat geval is bijvoorbeeld te denken aan de landen Brazilië, Argentinië en Colombia. Op de bovenstaande grafiek is te zien dat de MSCI Latin America ETF op dit moment koopwaardig oogt. Deze ETF is afgezet tegenover de Europese Stoxx 50 index en onlangs was er sprake van een overtuigende opvering vanaf de steunlijn die al ruim 25 jaar van kracht is.

Op de grafiek is te zien dat dit trendkanaal al ruim 40 jaar intact is. Mocht de geschiedenis gebruikt kunnen worden als maatstaf voor het voorspellen van de toekomst, dan voorspelt deze grafiek veel goeds voor de aandelen uit Latijns-Amerika. Dat betekent helaas ook dat er voor Europese aandelen een zware beursperiode kan gaan aanbreken.

5 redenen om aandelen uit groeilanden te kopen

  • De waardering van de aandelen uit groeilanden bedraagt slechts de helft van de S&P 500
  • Voor het eerst in 5 jaar doen de aandelen uit de groeilanden het beter dan de S&P 500
  • Grote beleggers durven ondertussen weer te investeren in Aziatische aandelen
  • De economische groei is er hoger en de schuldengraad is lager
  • Aandelen uit groeilanden zijn een van de weinige vluchtroutes bij een nieuwe crisis

Wacht géén dag langer om aandelen uit groeilanden te kopen: LEES MEER