Als het om investeren in grondstoffen gaat, haken veel beleggers vaak af. En dat is ook niet verwonderlijk, want tijdens de afgelopen jaren wist de grondstoffensector geen indrukwekkende beursprestatie af te leveren. Toch doen beleggers er verstandig aan om deze sector juist nu goed in de gaten te houden.

Vandaag de dag investeren beleggers liever in zogenoemde ‘groeiaandelen’. Dit zijn aandelen van beursgenoteerde bedrijven die nog een glansrijke toekomst in het verschiet hebben liggen. Tenminste, dat is wat analisten denken. De interesse in de ‘traditionele’ financiële instrumenten begint als gevolg daarvan steeds verder af te nemen.

Beleggers moeten deze grondstoffen in de gaten houden

Toch kan investeren in grondstoffen ook heel ‘sexy’ zijn. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Kimble Charting, te zien dat diverse grondstoffen op het punt staan om uit te breken. Het gaat in dit geval om de grondstoffen maïs, tarwe en sojabonen. Volgens Chris Kimble liggen de technische grafieken er uitstekend bij en mogelijk staan deze grondstoffen aan de vooravond van een trenddraai.

En een Bull Market binnen de grondstoffensector heeft in het verleden geleid tot exponentiële winsten.

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>