Afgelopen vrijdag was er sprake van een bijzondere gebeurtenis. Voor de zevende handelsdag op rij wist de S&P 500 index op een recordkoers de dag af te sluiten. In het verleden hebben we een dergelijke recordreeks maar een paar keer eerder gezien. En mocht het verleden zich gaan herhalen, dan kunnen de beurskoersen nog veel verder in waarde gaan stijgen.

Op dit moment is er sprake van groot optimisme op de beursvloer. Elke correctie wordt door beleggers aangegrepen om nieuwe posities aan de portefeuille toe te voegen. De sterke groei van de wereldeconomie in samenspraak met de toenemende vaccinatiegraad, zorgen er voor dat beleggers optimistisch zijn over de toekomst. En dit optimisme is ook duidelijk terug te zien bij de beurskoersen.

Kan deze Bull Market nog jaren aanhouden?

Uit onderzoek van Macro Charts blijkt dat de S&P 500 index slechts 11 keer eerder heeft meegemaakt dat er sprake was van een recordreeks van minstens 7 handelsdagen op rij. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Macro Charts, zijn de voorgaande keren in beeld gebracht. In het overgrote deel van de gevallen wist de S&P 500 index tijdens de jaren daarna nog verder in waarde te stijgen. Slechts één keer wist de toonaangevende Amerikaanse beurs enkele maanden later een top neer te zetten (1929). Maar, toen was er aanvankelijk alsnog sprake van een beursstijging met 12%.

Uiteraard hoeft het verleden zich niet te gaan herhalen, maar deze grafiek voorspelt goed nieuws voor de aandelenmarkten. Het huidige optimisme kan er immers voor gaan zorgen dat deze Bull Market nog jaren intact blijft.

3 Aandelen voor de Energie Crisis

Met deze 3 aandelen zal ook u geld kunnen verdienen aan deze energiecrisis … in plaats van hem te betalen.

Dit is een ‘once in a lifetime’ opportuniteit.

Download hier jouw gratis gids: 3 Aandelen voor de Energie Crisis