Op dit moment zijn met name technologiebedrijven erg gewild bij beleggers. En een steeds groter wordende groep beleggers houdt geen rekening met het onderliggende winstplaatje van het betreffende bedrijf. En dat is de reden waarom steeds meer technologiebedrijven belachelijk hoog gewaardeerd zijn. En dat mogen beleggers niet uit het oog verliezen.

Tijdens de afgelopen handelsdagen hebben diverse technologiebedrijven hun kwartaalcijfers gepubliceerd. Sommige technologiebedrijven vielen daarbij in positieve zin op, terwijl anderen juist wisten teleur te stellen. Over het algemeen valt te zeggen dat het gemiddelde technologiebedrijf nog steeds behoorlijk hoog gewaardeerd is.

In slechte beurstijden worden deze aandelen zwaar getroffen

Ook binnen de softwaresector is er sprake van hoge waarderingen. Zo is op de bovenstaande tabel, afkomstig van Bloomberg, te zien dat sommige softwarebedrijven op dit moment op de beurs noteren tegen meer dan 20 keer hun omzetverwachtingen voor dit jaar. Daarbij is te zien dat het overgrote deel van deze groep softwarebedrijven geen enkele cent winst maakt.

Over het algemeen zijn dergelijke bedrijven behoorlijk in trek wanneer er sprake is van optimisme onder de beleggers. In tijden van stijgende beurskoersen durven beleggers nou eenmaal meer risico te nemen. Op het moment dat de trend echter draait richting het zuiden, dan zijn het vaak juist deze aandelen die het hardst afgestraft worden. En daar moeten beleggers wel rekening mee houden wanneer er in dergelijke bedrijven geïnvesteerd wordt.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.