Tijdens de afgelopen weken zijn de beurskoersen fors opgelopen. Volgens diverse analisten ligt de Bear Market alweer achter de rug en mogen beleggers uitzien naar verder stijgende beurskoersen. Een belangrijke indicator laat daarentegen juist zien dat beleggers rekening moeten houden met een beurscorrectie.

Langzaam maar zeker keren steeds meer beleggers terug naar de beursvloer. Het heeft er alle schijn van dat de ergste beursschade alweer achter de rug ligt. Het was een stevige beursdaling, maar de herstelbeweging is net zo indrukwekkend. De Nasdaq index heeft bijvoorbeeld het verlies van de eerste maanden van het jaar alweer goed gemaakt. En ook de meeste andere beurzen staan er op dit moment uitstekend voor.

Beleggers moeten rekening houden met een beurscorrectie

Toch moeten beleggers op dit moment voorzichtig zijn. Op de bovenstaande grafiek is het koersplaatje bij de Russell 2000 index in beeld gebracht. Deze index bestaat uit 2.000 Amerikaanse small-cap aandelen. Onderaan op de grafiek is een belangrijke indicator afgebeeld. Deze indicator geeft aan hoeveel procent van de aandelen binnen deze index boven het 50-daagsgemiddelde beweegt. Gisteren wist dat percentage te stijgen naar 85%.

Dit lijkt heel gunstig te zijn, maar dat is het zeker niet. Dit percentage geeft immers aan dat de markt behoorlijk ‘overgekocht’ is. Tijdens de afgelopen jaren leidde een dergelijk hoog percentage altijd tot een beurscorrectie tijdens de twee maanden die daarop volgde. We zijn dus gewaarschuwd.

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>