Tijdens de afgelopen maanden hebben diverse bedrijven de stap naar de beursvloer gemaakt. En dat hadden maar weinig analisten aan het begin van dit beursjaar zien aankomen. Als gevolg van de coronacrash leek het beursjaar 2020 een weggegooid jaar voor nieuwe beursgangen te gaan worden. Tijdens de laatste maanden van dit jaar is echter het tegendeel bewezen. De vraag is alleen of beleggers hier wel blij mee moeten zijn.

Vorige week kreeg Airbnb officieel een notering op Wall Street. Vanaf de IPO-prijs gerekend wist het aandeel direct tijdens de eerste handelsdag in waarde te verdubbelen. En dat is opvallend, want het jaar 2020 is een dramatisch jaar voor het online marktplaatsbedrijf van vakantieverhuur geweest.

Is dit een herhaling van het jaar 2000?

Beleggers lijken op dit moment maar weinig bezig te zijn met het fundamentele plaatje van bedrijven. Juist nu zijn beleggers haastig opzoek naar nieuwe beleggingen. En op de bovenstaande grafiek is dat perfect in beeld gebracht. Op deze grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat van alle bedrijven die dit jaar een beursnotering op Wall Street ontving, 80% te maken had met een verlies. Voor het laatst was een dergelijk percentage in het jaar 2000 waarneembaar.

Op de bovenkant van de grafiek is daarnaast te zien dat een ‘nieuwkomer’ direct tijdens de eerste handelsdag getrakteerd wordt op een beursstijging van gemiddeld 40%. Alleen in het jaar 2000 was er sprake van een hoger percentage. Destijds was er sprake van een gemiddelde koersstijging van 70%. En de meeste beleggers weten hoe het destijds is afgelopen.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)