Afgelopen dinsdag was een goede beursdag voor technologiegigant Apple. Na de bekendmaking dat ze van plan zijn om 20 procent meer iPhones te produceren, maakte het aandeel een sprong van 5 procent en sloot de handelsdag af aan 127,88 dollar. Apple is van plan om het aantal eenheden te verhogen naar 96 miljoen stuks tussen januari en juni.

De aandelen van Apple stegen dinsdag met 5 procent. De technologie gigant maakte bekend dat ze tijdens de eerste jaarhelft van 2021 dertig procent meer iPhones gaan produceren. Dat maakt dat ze tussen januari en juni 96 miljoen eenheden zullen gaan produceren.

Het betreft voornamelijk de 5G compatibele iPhone 12 modellen maar ook de iPhone 11 en de iPhone SE. Voor geheel 2021 staat het geplande productiegetal op 230 miljoen stuks, dat is 20 meer dan in 2020. Apple rapporteerde dat de vraag naar de nieuwe iPhone 12 modellen groter is dan ze hadden verwacht en dus is het noodzakelijk meer stuks te produceren.

Supercycle?

Daniel Ives, analist bij Wedbush, zei dat dit een ‘bullish’ signaal is voor Apple. Hij voorspelt ook dat Apple een ‘supercycle’ te wachten staat waarin veel gebruikers hun oude iPhones gaan inwisselen voor een nieuwer model. Ives is optimistisch en verwacht dat het aandeel gerust hoger kan de komende maanden dankzij grote vraag naar de iPhone 12.

Based on lead times on the Apple website as well as our checks, we believe pre-orders tracked more than 2x its predecessor iPhone 11 thus far and is a robust start out of the gates for Cupertino on this flagship supercycle product.

Analisten verwachten dat 20 procent van de verkopen in 2021 uit China zullen komen. China zou dan ook één van de hoofdingrediënten zijn voor succesrecept de komende jaren. Een andere katalysator voor hogere koersen zijn de feestdagen en hun participatie in de wereld van ‘autonomous driving’.

Bronnen: CNBC

Foto: Mediamodifier – Pixabay

Zo koop je de volgende Google of Facebook

Veel mensen durven niet beleggen omdat ze schrik hebben. Maar beleggen is een van de slimste dingen die je kan doen met je geld. Met enkele simpele richtlijnen kan je veel beginnersfouten vermijden en een leven lang genieten van geweldige beleggingen.

Ik word een Slimme Belegger