De naam Jeremy Grantham zal bij de meeste beleggers wel bekend in de oren klinken. Deze legendarische belegger is al meer dan 50 jaar actief binnen de financiële markten en is daarom uitgegroeid tot een gerespecteerde belegger. Mede omdat zijn lange termijn voorspellingen in het verleden meermaals uitkwamen. De huidige voorspelling van Grantham is helaas niet zo rooskleurig.

Jeremy Grantham, CEO van GMO, maakt zich op dit moment grote zorgen over de aandelenmarkten. Volgens Grantham bevinden we ons op dit moment in de ‘eindfase’ van de gigantische zeepbel die de afgelopen jaren is gevormd. Volgens Grantham zullen de beleggingsrendementen van aandelen de komende jaren sterk tegenvallen.

Grantham voorspelt een ‘horrorscenario’ voor aandelen

Op de bovenstaande staafgrafiek, afkomstig van GMO, zijn de verwachtingen van Grantham in beeld gebracht. Volgens de legendarische belegger kunnen de grote Amerikaanse aandelen de komende 7 jaar te maken gaan krijgen met een gemiddelde jaarlijkse daling van -4,4%. Volgens Grantham kunnen alleen beleggingen in groeilanden ons nog enigszins op de been houden.

Overigens benadrukt Grantham dat de Amerikaanse en Chinese groeiaandelen de absolute uitblinkers zullen zijn tijdens de gevreesde ‘eindfase’. Hij is immers van mening dat zeepbellen normaliter eindigen met exponentiële stijgingen van een klein aantal populaire aandelen.

Is dat moment nu aangebroken?

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)