Aandelen in Azië ondervinden wat moeilijkheden onder andere door de problemen in Hong Kong. De protesten in Hong Kong zijn nu al een ruime tijd bezig en lijken het land in een politieke crisis te storten. Verschillende Aziatische beursindexen lijden verlies door de tumult in de regio en men heeft voorlopig geen idee hoe deze situatie te ontmantelen.

De onrust in Hong Kong heeft verdragende gevolgen voor de financiële markten in Azië. Het is er zelfs zodanig erg dat de luchthaven een tijd werd gesloten, dinsdag was ze echter terug operationeel maar het toont aan dat de situatie ernstig is en Hong Kong economische schade lijdt door de protesten.

De gewelddadige protesten zijn al sinds juni bezig en beïnvloeden een grote regio, de Hang Seng ging zelfs met 1,86 procent naar beneden. Economen en analisten noemen de situatie erg verontrustend en verwachten nog meer problemen als de protesten niet in toom kunnen worden gehouden.

The escalation of the methodology of protesters is inviting escalation of the response by the government, so clearly the risk of a stronger clampdown is on the rise and that has market implications.

Dalende beurzen

Ook op het Chinese vasteland ondervinden de beurzen hinder van de problemen in Hong Kong. De Shanghai Composite Index ging met 0,74 procent omlaag, de Shenzhen Component index met 1,03 en de Shenzhen Composite Index met 0,93 procent. Ook buiten de landsgrenzen is er onrust.

In Japan daalde de Nikkei 225 met 1,25 procent, de Zuid-Koreaanse Kospi daalde met 0,71 procent en de Australische ASX200 ging met 0,4 procent naar beneden. De problemen in Hong Kong komen op een ongelukkig moment, volop in de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China.

Deze twee factoren zijn momenteel zware drukkende factoren op de economische vooruitzichten voor Azië. En daar blijft het niet bij want de negatieve rendementen in Azië, en de lagere groeivooruitzichten, hebben een invloed op de wereldeconomie en andere beurzen wereldwijd.

Bronnen: CNBC

Foto: Pixabay

UNIEK: Onbereikbare Koopkansen!

Weet u dat we voor een kantelpunt in de wereldgeschiedenis staan? Als u daar als belegger van wil profiteren, leest u dan vooral verder…

Indien u als belegger naar groei op zoek bent, dan moeten we er geen tekening meer bijmaken tot welke markten u zich best richt. In de eerste plaats Azië.

De Aziatische eeuw start vandaag!