De aandelenmarkten zitten al tijden in de lift. De indrukwekkende beursrally werd na de zomer in gang gezet en voorlopig lijkt de stier niet van plan te zijn om het stokje over te geven aan de beer. Tenminste, dat denken de meeste beleggers. Toch zou een trenddraai dichtbij kunnen zijn.

Een groot deel van de bevolking staat nog steeds open voor een belegging. Zeker nu de spaarrente zo laag is zoeken de mensen hun heil op de financiële markten. De beleggers die al wat langer meelopen zullen zeker bevestigen dat het niet gemakkelijk is om rendement te maken met aandelen. Het is namelijk altijd noodzaak om de juiste aandelen te kiezen.

Beleggers moeten rekening houden met een trenddraai

Een ander alternatief, en tevens een steeds populairder wordend alternatief, is het beleggen in een index. Op die manier profiteren de beleggers van het gemiddelde rendement dat alle aandelen binnen een index samen weten te behalen. Al jaren zijn de Amerikaanse indices in trek, want zij weten al enkele jaren beter te presteren dan de meeste andere niet-Amerikaanse indices.

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Nautilus Invesment Research, is de situatie bij de toonaangevende Amerikaanse index (S&P 500) in beeld gebracht. Op deze grafiek is te zien dat de S&P 500 index op dit moment de bovenkant van het stijgende trendkanaal is genaderd. En juist daarom moeten beleggers rekening houden met een trenddraai, want tijdens de voorgaande keren dat de weerstandslijn bereikt werd keerde de beer telkens verrassend snel terug op het speelveld.

Juist nu lijkt dus voorzichtigheid geboden te zijn.

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)