Het beursjaar 2022 is behoorlijk zwak begonnen, vooral voor technologieaandelen. En dat is niet abnormaal vermits deze aandelen in 2021 bijzonder hard zijn gestegen. Jim Cramer, host van Mad Money op CNBC, verwacht echter dat enkele ‘oude’ techaandelen dit jaar evenzeer hard zullen stijgen. Hij kijkt dan voornamelijk naar Apple, Microsoft en Oracle.

2021 was een bijzonder sterk jaar voor de aandelenmarkten. Hoe het beursjaar er dit jaar zal uitzien, dat is één groot vraagteken. Vooral nu de Federal Reserve heeft aangegeven hun soepel monetair beleid te gaan terugdraaien en de rentes opnieuw te gaan verhogen. Jim Cramer, host van CNBC’s Mad Money, verwacht alleszins veel van ‘oude’ techaandelen.

What you want here are boring, mature companies—the kind that are often derisively referred to as ‘old tech’. I say out with the new, and in with the old.

Techaandelen

Hij heeft het dan over aandelen van bedrijven zoals Apple, Microsoft, Cisco, Oracle en IBM. Cramer verwacht dat deze aandelen, ondanks de Federal Reserve, toch nog sterk zullen presteren dit jaar. Apple zou volgens hem gaan profiteren van de pent-up demand van zodra de problemen met de wereldwijde toeleveringsketen van de baan zijn. Daarenboven koopt Apple massaal hun eigen aandelen in wat zeer gunstig is voor beleggers.

Ook over Microsoft is hij positief ondanks de stijging van 51 procent vorig jaar. Cramer vindt de recente daling een goede koopkans, Microsoft noteert ondertussen 10 procent onder zijn piek van november vorig jaar. Dat gebeurt niet vaak volgens hem, het is een solide techbedrijf met een stabiel aandeel dat niet vaak te koop is tegen een aardige korting.

Ook Oracle staat op het lijstje van Cramer. Het aandeel is sinds de dotcombubbel gestaag aan het stijgen maar sinds de coronapandemie is het aandeel pas ontzettend hard beginnen stijgen. Vooral de resultaten van het vierde kwartaal doen vermoeden dat 2022 een sterk jaar wordt voor Oracle ongeacht de negatieve reactie van Wall Street inzake hun overnameplannen.

Bronnen: Kevin Stankiewicz – CNBC

Foto: Tec_stromberg – FlickrCC BY 4.0

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>