Tijdens de afgelopen handelsweken wisten de Amerikaanse beurzen hun records verder aan te scherpen. Voor beleggers is dit niet eens meer een bijzondere gebeurtenis, omdat er al maanden sprake is van een ‘recordregen’. Toch kan een recent behaalde reeks recordkoersen goed nieuws voor de komende handelsmaanden betekenen.

Uit onderzoek van Ryan Detrick, strateeg bij LPL Financial, blijkt dat er op Wall Street recent sprake van een bijzondere gebeurtenis. Zo wist de S&P 500 index tijdens de handelssessie van 2 juli voor de zevende handelsdag op rij een recordkoers op de borden te toveren. Uiteindelijk werd deze recordreeks nog met twee handelsdagen verlengd tijdens de handelssessies van 6 en 7 juli. En deze indrukwekkende recordreeks kan de stier in leven houden.

De beursrally kan nog minstens een jaar standhouden

Op de bovenstaande tabel, afkomstig van LPL Research, zijn alle keren in beeld gebracht waarbij de S&P 500 index te maken had met een winstreeks van minstens 7 handelsdagen. In alle gevallen noteerden de Amerikaanse beurzen een jaar later hoger. Bij de S&P 500 index was er op jaarbasis gemeten sprake van een beursstijging met 11,1%.

Mocht het verleden gebruikt kunnen worden voor het voorspellen van de toekomst, dan voorspelt dit onderzoek veel goeds voor de beurzen. In dat geval kan de beursrally namelijk nog minstens een jaar standhouden.

De volgende Apple (nu nog onder $10)

We staan aan de vooravond van een nieuwe, belangrijke technologierevolutie. Dit gaat ons dagelijkse leven niet enkel compleet veranderen, ook zullen enorme fortuinen gecreëerd worden.

Je moet NU instappen. Vóór de grote massa op de nieuwste revolutie springt.

Dit aandeel is vandaag nog te koop voor minder dan 10 euro.