Vermogensbeheerder Federated Hermes blijft ‘bullish’ over de financiële markten, maar strateeg Phil Orlando begint stilaan nerveus te worden. Er zijn volgens hem twee factoren die zijn voorspelling waardeloos kunnen maken. Namelijk de Amerikaanse presidentsverkiezingen en de onvoorspelbare en verontrustende stijging van het aantal coronabesmettingen wereldwijd. Hierdoor is Orlando wat minder optimistisch over de nabije toekomst.

Het is niet moeilijk om ‘bullish’ te zijn op de beurzen gezien de robuustheid van de aandelenmarkten en de sterke rebound sinds maart. Zelfs met een coronacrisis en een slecht presterende wereldeconomie, blijven aandelen stijgen. Toch is er onzekerheid gekropen in het hoofd van Federated Hermes’ strateeg en fervente marktoptimist Phil Orlando.

Hij ziet namelijk twee factoren die een belangrijke rol kunnen spelen op de aandelenmarkten en de richting ze ze zullen uitgaan. Enerzijds zijn er de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november. Orlando stelt zich de vraag hoe het fiscale beleid eruit zal zien na de verkiezingen.

Als Joe Biden de verkiezingen wint, dan zal hij vermoedelijk de belastingverlagingen van Trump willen schrappen. Als hem dit lukt, dan zal de druk op de Amerikaanse bedrijven toenemen. Vooral in het huidige scenario waarbij de coronacrisis nog altijd zwaar doorweegt.

Covid

Anderzijds is er de tweede besmettingsgolf die overheden wereldwijd in bedwang houdt. Men weet niet goed wat doen om de economische impact zo klein mogelijk te houden. Orlando benadrukt dat, nu het virus ook Trump te pakken heeft, Amerikaanse beleggers en investeerders voorzichtiger zijn geworden. Hij waarschuwt dat een correctie van 10 procent de komende weken niet ongewoon zou zijn.

We’ve already seen two spikes: The one that peaked in the middle of April, and the one that peaked in the middle of July. A lot of us are bracing for a third spike now that colleges are back in session. But to some degree it may be mitigated if we can continue to make good vaccine progress.

Toch voorspelt de strateeg van Federated Hermes dat de S&P 500 tegen het einde van dit jaar op 3.500 punten zal noteren, een stijging van 4 procent. Als de Amerikanen COVID-19 onder controle krijgen en de Republikeinen een lichte meerderheid winnen in de Senaat, dan zou de S&P 500 tegen eind 2021 zelfs kunnen stijgen naar 3.800 punten, aldus Orlando.

Bronnen: CNBC

Foto: Nick Youngson CC BY-SA 3.0 Alpha Stock Images

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>