Er is een nieuwe leider op Wall Street. Maandenlang waren het de industriebedrijven die de leiding namen op de aandelenmarkten maar vorige maand moest deze sector plaatsmaken voor de ‘industrials’. In de maand juli was er namelijk een gemiddelde stijging van 14 procent. Volgens analisten een logische evolutie die de komende maanden ongetwijfeld stand zal houden.

De techsector werd vorige maand voorbij gestoken op Wall Street door een groep genaamd de ‘industrials’. Er zijn namelijk enkele katalysatoren die deze sector een flinke duw in de rug geven ten tijden van COVID-19. Michael Bapis, managing director bij Vios Advisors, vermoedt dat beleggers en investeerders hun kapitaal aan het verschuiven zijn naar waarde-aandelen.

You’re going to start to see a rotation from the growth names, the high-flying growth names, into some more value, safe haven names and I think that’s the first reason. The second reason, even though we don’t have an infrastructure bill, you do have an administration focused on infrastructure. Everybody I think agrees that we are due for an infrastructure upgrade in America.

Daarenboven zijn de aandelen van bedrijven zoals Caterpillar, Honeywell, etc… aantrekkelijk gewaardeerd. De aandelen van deze bedrijven zijn in juli gemiddeld met 8 procent gestegen. Toch waarschuwt hij beleggers en investeerders dat ze zorgvuldig moeten zijn want sommige aandelen maken een parabolische beweging, zoals die van pakjesdienst UPS bijvoorbeeld.

Op het moment lijken de ‘industrials’ ook in augustus de leiderspositie in te nemen, hoewel technologieaandelen nog altijd heel sterk aan het presteren zijn. Zolang er voldoende stimulus is door centrale banken en overheden, zullen beleggers en investeerders niet snel stoppen met investeren in aandelen en fondsen en zullen de markten nog een tijdje blijven stijgen.

Bronnen: CNBC

Foto: PDP

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>