Op dit moment zijn er duidelijk verschillen waarneembaar tussen diverse beurzen. Zo wisten de Amerikaanse beurzen tijdens de afgelopen twee handelsweken verder in waarde te stijgen, terwijl de Europese beurzen een pas op de plaats moesten maken. Opvallend genoeg zijn er ook verschillen waarneembaar op Wall Street.

De afgelopen periode wist met name de Nasdaq 100 index goede beurszaken te doen. De techindex wist meermaals de records aan te scherpen. Ook de S&P 500 index is op dit moment niet ver verwijderd meer van een nieuwe recordkoers. Opvallend genoeg blijft de Dow Jones index duidelijk achter op de beursprestaties van zowel de S&P 500 als de Nasdaq 100 index.

Deze divergentie is zeldzaam en gevaarlijk

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Leuthold Group, is te zien dat de Dow Jones index en de Dow Jones Transports index beide duidelijk achterblijven op de S&P 500 index. Volgens de analisten van The Leuthold Group is er in het verleden slechts twee keer eerder sprake geweest van een dergelijke beursbeweging. Dat was tijdens de jaren 1956 en 2000. Op de grafiek is te zien dat het in beide gevallen niet goed wist af te lopen met de Amerikaanse beurzen. Niet veel later werd Wall Street immers geconfronteerd met een forse beursdaling.

Moeten de veiligheidsriemen weer tevoorschijn gehaald worden?

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)